Få nogle enkle værktøjer til at holde endnu bedre MU Samtaler

Kurset henvender sig til ledere, der ønsker at skabe bedre dynamik, og mere relevant indhold i den årlige udviklingssamtale. Eller til nye ledere, som ønsker en ramme for samtalerne, og en række samtaleværktøjer som sikrer en god oplevelse for begge parter. Kurset kan også tages af personalegrupper, hvor ledere og medarbejdere sammen ønsker at forberede sig til en konstruktiv medarbejdersamtale.

Kurset

Den årlige MUS – Medarbejderudviklingssamtale, kan være mere eller mindre udbytterig og inspirerende – for både medarbejdere og leder. Samtidig kan MU samtalen, for især nye ledere, opleves som en udfordring, der i nogle tilfælde kan spænde ben for dialogen.

Kurset skaber forudsætningerne for, at leder og medarbejdere får større udbytte af de årlige udviklingssamtaler. Og giver samtidig lederen de samtaleværktøjer, som skaber ro, og kan drive en samtale så den opleves som ligeværdig og udbytterig for begge parter.

Dét tager du med hjem fra kurset

Efter kurset er du klædt på, til at planlægge og gennemføre en udbytterig medarbejdersamtale. Du har lært en række effektive samtaleværktøjer, og du har lært dine styrker og udviklingsområder, og ved hvordan du som leder skal agere, for at skabe en konstruktiv og åben ramme for samtalen. Målet er at styrke samarbejdet og kommunikationen og samtidig få afdækket medarbejderens forudsætninger, kvalifikationer og behov for ledelse.

Dét kommer du til at arbejde med på kurset

Kurset veksler mellem teoretiske oplæg, cases, individuelle øvelser og gruppe-diskussioner. Der tages også udgangspunkt i kursisternes dine egne erfaringer. Realistiske samtalesituationer gennemføres under kurset. Videoscener analyseres og diskuteres.

Du kommer bl.a. til at arbejde med følgende emner:

  • Udviklingssamtalens indhold – formål – faldgruber – planlægning – gennemførelse og opfølgning
  • Kompetenceudvikling – kortlægning i forhold til ønskede kompetenceniveauer og mål
  • Skemaer til forberedelse – gennemførelse og opfølgning
  • Beskrivelse af nøgleansvarsområder i forbindelse med kortlægning af kompetence og engagement
  • Kortlægning af medarbejderens udviklingsniveauer og behov for ledelse og udvikling.
  • Medarbejdersamtalen – hele året!

Kursusform

1 eller 2 dages intensivt kursus fra. kl. 9.00 til 16.00

LUS og GRUS

Arbejder du specifikt med medarbejdersamtaler for ledere, eller for hele teamet, så holder vi også kurser i LUS og GRUS. Skriv til Carsten og hør om mulighederne.

Hvordan kommer du igang?

Kontakt os direkte på telefon 45423244, hvis du har spørgsmål til vores kursus i MUS, LUS eller GRUS.. Eller hvis du som kommende deltager eller medarbejder i jeres HR- eller personaleafdeling, har spørgsmål til udformning eller muligheder for jer.

Kurset kan også afholdes på engelsk.